Sanera betonggolv

Betong är ett golvmaterial som används mer än man kanske föreställer sig. Det finns i såväl offentliga som privata miljöer och kan användas i stället för marmor eller natursten.

Med tiden utsätts ett betonggolv, precis som andra golvmaterial för slitage och nedsmutsning. Så småningom är det inte längre lika blänkande som det var från början. Små sprickor börjar synas eller gör sig märkbara genom att damm, gruskorn och annan smuts fastnar i golvet. Vissa typer av spill ger upphov till fläckar som inte försvinner vid den dagliga städningen. Skador kan ha kommit till genom tryck eller slag.

Ett betonggolv som på så sätt inte fungerar som det var tänkt från början behöver dock inte bytas ut i första taget. Däremot kan det vara dags att överväga en rejäl betongsanering. Betongsaneringen går till så att man i det första stadiet ser till att bli av med allt som inte tillhör själva betongen. I allmänhet rör det sig om material som inte är lika hårt som betongen själv, så graden av bearbetning får anpassas till detta. Normalt utförs arbetet i detta stadium av en slipmaskin som förses med ett lite mjukare slipmaterial. Allteftersom arbetet sedan fortskrider ökar man hårdheten till dess att man kan avsluta arbetet med slipning av själva betongen.