Att välja rätt kudde

Vi spenderar ungefär en tredjedel av våra liv i sängen, därför bör vi välja vad vi sover på med omsorg. Sover du på mage, rygg eller sidan? Den kudde du väljer bör passa just din sovstil för att du ska få en så god nattsömn som möjligt. Ofta hör vi hur viktigt det är med bra hållning och att vi ska arbeta ergonomisk för att undvika att få ont i muskler och få spänningshuvudvärk, men med tanke på hur många timmar per dag vi spenderar i sängen är det konstigt att vi inte talar mer om hur viktigt det är vad vi sover på.

Hur sover du?

En del sover bäst på sidan, medan andra kanske hellre ligger på magen. Hur du sover har betydelse för vilken kudde du ska välja. För de som ligger på sidan om nätterna passar en högre kudde bäst, medan de som sover på rygg hellre ska ha en något lägre kudde. De som helst ligger på mage och sover ska välja en platt kudde för att inte huvudet ska komma för högt upp och skapa nacksmärtor. Har du en mjuk madrass måste du även tänka på att du sjunker ned i den och därför inte välja för hög kudde för att få rätt vinkel på nacken.

Skillnaden mellan dun- och syntetkudde

Ofta svettas vi en hel del om nätterna och det är inte ovanligt att vakna upp liggandes på en blöt kudde. Den största skillnaden mellan dun och syntet är att dunet har en naturlig förmåga att andas och därför transporterar bort fukt och överflödig värme, medan en syntetkudde istället behåller fukten och värmen och vi således blir ännu varmare. Ännu en fördel med dun jämfört med syntet är att dunet håller sig bättre, och därför kan en bra dunkudde hålla sig i många år. Besök gärna The White Plot som erbjuder exklusiva dunkuddar av äkta högkvalitativt dun för att hitta en kudde som passar just dig och din sovstil.